Nye regler for trailerkort2019-11-12T10:31:40+00:00

Nye regler for trailerkørekort 2013

De nye regler for trailerkørekort 2013

Vil du orientere dig om de nye regler for trailerkørekort 2013 og hvorvidt, du kan køre med den vægt, du har brug for? Her på siden kan du læse om reglerne. Samtidig kan du let komme til at tage trailerkørekort og dermed få tilladelse til at køre med tilstrækkeligt høj totalvægt til dit behov. Kører du med mere end 3.500 kg, er det almindelige B-kørekort ikke nok, og du skal tage et trailerkørekort.

Har du spørgsmål, eller vil du høre mere om holdstart? Så ring på: 29 72 40 49 eller send en mail: post@trailerjan.dk.

Her på siden kan du læse mere om:

  • Ændringerne med de nye regler for trailerkørekort 2013
  • Hvornår du efter de nye regler har brug for B+, B/E-trailerkørekort eller almindeligt kørekort
Hvilke ændringer skaber de nye regler for trailerkørekort fra 2013?

Efter januar 2013 kan du udvide dit almindelige B-kørekort til B+ og dermed få mulighed for at føre vogntog på op til 4.250 kg i totalvægt. Tidligere var der en begrænsning på max 750 kg for trailerens totalvægt, men dette gælder ikke længere.
Undervisningen til B+ kørekort vil være den samme som den til det almindelige trailerkørekort B/E. Den eneste forskel er, at man til B/E-kortet skal køre med et tungere vogntog i køretimerne og til køreprøven.

Tager du dit trailerkørekort hos TrailerJan i Herfølge eller Greve, vil du stadig få undervisning i B/E-kortet på trods af de nye regler i 2013. Det giver langt flere fordele for dig i stedet for blot at udvide til et B+ kørekort. Med et B/E-kørekort kan du nemlig føre vogntog helt op til 7.000 kg. Desuden er dette trailerkørekort anerkendt alle steder. Fremadrettet tilbyder jeg derfor udelukkende B/E-kort til samlet totalvægt 7000 kg. B+ kørekort til samlet totalvægt på 4250 kg. vil jeg ikke længere udbyde.

Almindeligt kørekort eller trailerkørekort efter de nye regler fra 2013?

Efter de nye regler for trailerkørekort fra 2013 er det ret enkelt, hvornår det er påkrævet med trailerkørekortet frem for det almindelige B-kørekort. Du må køre med en anhænger på op til 750 kg i totalvægt, når du har et B-kørekort – hvis bilen vel at mærke kan trække det.

Med det almindelige B-kørekort til bil må den samlede totalvægt for traileren således ikke overstige 750 kg – og for både bil og anhænger må totalvægten ikke overstige 3.500 kg. Med B+ trailerkørekortet må totalvægten efter de nye regler 2013 veje op til 4.250 kg. Vil du kunne køre med yderligere vægt, skal du tage et B/E-trailerkørekort.

Reglerne er ret indviklet, og der eksisterer undtagelser til ovenstående fortolkning. Er kørekortet før 2009 er der andre regler til bl.a. totalvægt og trækevne. Mit bedste råd er derfor at ringe til mig hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.

Ring med spørgsmål og hør om holdstart for undervisning til trailerkørekort

Har du yderligere spørgsmål til de nye regler til trailerkørekort fra 2013, er du meget velkommen til at ringe. Her kan du også høre mere om næste holdstart for undervisning, som starter hver 14. dag. Undervisningen foregår i Herfølge og Greve, og teoriundervisningen ligger altid om aftenen.
Ring på: 29 72 40 49.