Nye regler

Trailerkørekort efter de nye regler ift. trailer

Er du usikker på de nye regler om trailer og kørekort? I januar 2013 kom der nye trailerkørekort regler, og det betyder, at du nu har mulighed for at udvide dit B-kørekort til et B+ trailerkørekort. På denne måde kan du få lov til at køre med vægt op til 4.250 kg i et vogntog. Tidligere var reglen, at trailerens totalvægt alene ikke måtte overstige 750 kg, men dette er ikke længere gældende.

Har du spørgsmål til regler eller holdstart for undervisning til trailerkort? Så ring på: 29 72 40 49.

Her på siden kan du læse mere om:

  • Forskellen på B+ og B/E-kørekort og hvad vi underviser i
  • Reglerne for trailerkørekort og almindeligt B-kørekort
De nye regler, trailer – B+ og B/E-trailerkørekort

De nye regler omfatter, at undervisningen – og også prisen for at kunne erhverve sig B+ kortet er den samme, som når du tager B/E-trailerkørekortet. Men der er flere fordele ved B/E- kørekortet frem for B+.
B/E-kørekortet er anerkendt alle steder, og det beretter til at føre vogntog op til 7.000 kg. Tager du dit trailerkørekort hos TrailerJan, får du derfor stadig undervisning efter B/E-kørekortet. Det er vores holdning, at det klart giver mest mening. Den eneste forskel på B/E og B+ er, at du i køretimerne og ved køreprøven til trailerkørekort B/E skal køre med et tungere vogntog – men med et B/E-trailerkørekort må du føre meget tungere vogntog.

Hvad siger de nye regler om trailerkørekort og almindeligt B-kørekort?

Ved du, hvornår du nu skal bruge et trailerkørekort i stedet for et almindeligt B-kørekort? I januar 2013 kom der også nye regler for, hvornår det er nødvendigt med et trailerkørekort og ikke blot et almindeligt B-kørekort.
De nye regler for påkrævet kørekorttype i forhold til at køre med trailer er simple. Har du et B-kørekort, må du efter januar 2013 køre med en anhænger med en totalvægt op til 750 kg. Den tidligere regel om +50 kg er således ikke gældende længere.

Har du taget kørekort til bil tidligere end januar 2009, er reglen om +50 kg kun gældende i Danmark. De nye regler siger således, at har traileren en samlet totalvægt på mere end 750 kg, er det ikke længere ulovligt – du skal blot sørge for, at den samlede totalvægt for både bil og anhænger holder sig under de tilladte 3.500 kg.

Vil du tage trailerkørekort? Hos TrailerJan er der holdstart hver 14. dag i Herfølge eller Greve, og teoriundervisningen ligger altid om aftenen. Ring på: 29 72 40 49 og få datoen for næste holdstart. Du kan også sende en mail til post@trailerjan.dk.